Zarándoklevél 6.

Az alábbiakban a Pannonhalma – Szombathely zarándoklat hatodik tájékoztató levele olvasható.

Kedves Zarándok!

Itt az idő!

Utolsó levelemben néhány praktikus információt szeretnék megosztani veletek a szombati nappal (2016. július 16.) kapcsolatban.

  1. A zarándoklat szervezői már délelőtt a helyszínen lesznek, de a zarándokok érkezését a délutáni órákban várjuk. A regisztrációt 16.00 órakor kezdjük, és a vacsoráig szeretnénk befejezni.
  2. Parkolni a vár körül és a Viator étterem parkolójába lehet. A korábban érkezőknek feltehetően lesz helyük odafenn, a későbbi érkezőktől pedig azt kérjük, hogy pakoljanak ki a főbejáratnál, majd azonnal vigyék az autót a Viatorhoz. Akik egész héten Pannonhalmán szeretnék hagyni az autót, azoknak az esti órákban nyitjuk meg az arborétumi ingyenes parkolót.
  3. Akik busszal érkeznek Pannonhalmára, a takarékszövetkezetig vegyenek jegyet. Ez a megálló a Vár alatt van. Innen kell felgyalogolni a főkapuhoz. Terveink szerint rendelkezésre áll majd egy kisbusz, amivel a csomagokat – igény esetén a zarándokokat is – felvisszük a hegyre. Ez a lehetőség a vonattal érkezőknek is rendelkezésre áll. Mindkét esetben hívják a következő számot: 30/684-0130.
  4. A szállás a gimnázium épületében lesz, 30 fős hálókban. Az ágyakat érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Az urak az második emeleten a II. hálót keressék, a hölgyeknek a harmadikon a IV. és V. háló van fenntartva. Mindegyik hálóhoz saját zuhanyzó tartozik. A szállás a regisztráció megkezdése előtt is elfoglalható!
  5. Vacsorázni 18.00 órától lehet a gimnázium ebédlőjében.
  6. 00 órakor részt veszünk a szerzetes közösség tagjaival a vesperáson.
  7. Este egy rövid tájékoztatót tartanak a vezetők, majd megalakulnak a csoportok. Az első beszélgetések hosszának függvényében korai takarodót tervezünk.

Remélem mindenki készen áll, hiszen „Boldog az az ember, aki szívében zarándokútra készül!”

Várunk benneteket!

 

PAX

Pannonhalma, 2016. július 15.

Boros Zoltán