Zarándoklevél 5.

Az alábbiakban a Pannonhalma – Szombathely zarándoklat ötödik tájékoztató levele olvasható.

Kedves Zarándok!

Már csak egy hetünk van az indulásig! A szervezők nevében mondhatom, már nagyon várjuk a találkozást! Érdemes most már számba venni, mit is kell feltétlenül magunkkal vinni.

Ahogy már korábban írtam, az alváshoz laticelre és hálózsákra feltétlenül szükség lesz. Az öltözködéshez legyen nálad meleg ruha, bakancs vagy túracipő, esőkabát. Továbbá fürdőruha is, hiszen Nagytevelnél lehetőség lesz egy frissítő mártózásra is. Az étkezéshez pohár, evőeszköz, csajka/tányér feltétlenül legyen nálad. (Én a bicskámat is viszem.)

Egyéb túlélést segítő eszköz:

Az időjárás előrejelzések szerint nagyon meleg lesz, ezért hozz magaddal naptejet és szúnyogriasztót is! A nap miatt legyen kendőd, vagy valamilyen fejvédőd, világos színű hosszú ujjú pólód! Egy kulacs, vagy műanyag üveg is jó szolgálatot tesz. A napi motyót (esőkabát, zarándokfüzet, evőholmi, pulóver, víz)  magaddal fogod vinni, ezért hozz magaddal egy kis hátizsákot is.

Amit még megéri elhozni:

A zenéléshez bármi…, ha szívesen bekapcsolódnál a miséken is a zenélésbe, akkor jelezd nekem előre!

Amire nem lesz szükséged:  iPOD-ra, vagy bármilyen zenélő izére, alkoholra és cigire, vagy bármire, ami a társaidtól elválaszt.

Ami fontos: Legyen nálad személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya!

Ami a legfontosabb: „Boldog ember az aki szívében zarándokútra készül” (84.zsoltár)

Ha bármilyen kérdésetek van a zarándoklattal kapcsolatban, továbbra is elérhető vagyok a szentmartonzarandoklat@osb.hu címen.

Jó készülődést!

 

PAX

Pannonhalma, 2016. július 9.

Boros Zoltán