Zarándoklevél 4.

Az alábbiakban a Pannonhalma – Szombathely zarándoklat negyedik tájékoztató levele olvasható.

Kedves Zarándok!

Az indulás napja egyre közeledik, ezért néhány praktikus információt is szeretnék közzétenni. 2016. július 16-án, szombaton 16.00 és 18.00 óra között gyülekezünk Pannonhalmán, a gimnázium épületében. Természetesen korábban is lehet érkezni, de munkatársaink ebben az időszakban állnak a zarándokok rendelkezésére. Náluk kell befizetni a részvételi díj második felét, ők adnak tájékoztatást a csoportbeosztásról, és náluk kell nyilatkozni a hazautazásról is. Az első közös esemény – jelen állás szerint 18.00 órakor – a vacsora lesz, majd várhatóan 19.00 órakor részt veszünk az esti zsolozsmán. Ezután megalakítjuk a kiscsoportokat. Vasárnap reggel a korai ébresztőt a pakolás követi, nyolckor tartjuk a nyitómisét, majd útra kelünk.

Július 23-án este érkezük meg Szombathelyre, a zárómisét 24-én reggel kilenckor tartjuk a székesegyházban. Délelőtt a vendéglátóink gondoskodnak programokról, majd közös ebéddel fejezzük be a zarándoklatot. A visszautazáshoz buszt, szükség esetén buszokat biztosítunk, ezért már a megérkezés napján – tehát július 16-án, Pannonhalmán – mindenkinek nyilatkozni kell, hogy egyénileg, vagy a közös buszokkal szeretne hazautazni Szombathelyről. Elegendő jelentkező esetén buszt indítunk Győrön át Pannonhalmára, valamint közvetlenül Budapestre is. Ha nem töltünk meg két buszt, akkor ugyanaz a járat juttatja el Győrbe, Pannonhalmára és Budapestre is a zarándokokat.

Néhány fontos információt szeretnék megismételni, mert többen is érdeklődtek ezekről a részletekről:

  1. Az útvonal negyede biztosan aszfaltos lesz, de igyekszünk a kijelölt turista-, és zarándokutakat követni, ahol esős idő esetén mélyebb talajra is számítani lehet.
  2. Tűző napon és esőben egyaránt menni fogunk, így megbízható esőkabátról, sapkáról, kendőről, kulacsról, fényvédő és rovarriasztó krémekről mindenki gondoskodjon!
  3. A csomagszállító autóba fejenként egy hátizsákot szeretnénk elhelyezni, így mindenkitől azt kérjük, hogy lehetőség szerint egy nagy hátizsákba/utazótáskába/stb. pakoljon. A kishátizsákban a napi felszerelést visszük magunkkal.
  4. Az étkezéshez csajkára/tálra, kanálra, késre, pohárra lesz szükség.
  5. Több helyen tornatermekben vagy osztálytermekben fogunk aludni. Hálózsákra és polifomra/laticelre/matracra tehát mindenkinek szüksége lesz.

Ha bármilyen kérdésetek van a zarándoklattal kapcsolatban, továbbra is elérhető vagyok a szentmartonzarandoklat@osb.hu címen.

Jó készülődést!

 

PAX

Pannonhalma, 2016. június 28.

Boros Zoltán