Zarándoklevél 1.

Az alábbiakban a Pannonhalma – Szombathely zarándoklat első tájékoztató levele olvasható.Kedves Zarándokok!

Boros Zoltánnak hívnak, a Pannonhalmi Főapátsági Levéltár munkatársa vagyok. 2008 óta veszek részt egy katolikus ifjúsági zarándoklat, a Barátok Útja szervezésében. Ennek köszönhető, hogy a jubileumi Szent Márton év programjának összeállításakor rám esett a szervezők választása, hogy a Pannonhalma és Szombathely között tervezett gyalogos zarándoklat egyik vezetője legyek. Feladatom az útvonal tervezésétől kezdődően, a szállás és étkezés biztosításán át, a kísérő csapat összeállításáig terjed.

A zarándoklat lelki vezetője Halmos Ábel atya lesz, aki a bakonybéli bencés monostor perjele. Az ő feladata a zarándoklat lelki programjának összeállítása, melynek vezérfonalát Szent Márton életének feldolgozása adja. Emellett igyekszünk minden nap egy-egy témát külön is feldolgozni, így többek között beszélgetünk majd szerzetességről, ökumenéről, önismeretről is.

Köszönjük, hogy csatlakoztál hozzánk! A zarándoklatra készülve igyekszünk rendszeresen jelentkezni egy-egy rövid levéllel, melyben a zarándoklat előkészületeiről fogunk tájékoztatni benneteket! Ha bármilyen kérdésetek van, forduljatok hozzám bizalommal a szentmartonzarandoklat@osb.hu címen.

PAX

Pannonhalma, 2016. május 2.

Boros Zoltán